Voor de leerling

In de gewone opleiding leert de instructeur de leerling omgaan met het voertuig en de verschillende verkeerssituaties die je tijdens het dagelijkse gebruik van een auto kunt tegenkomen. De leerling schikt zich naar de lesmethode van de instructeur en haalt zijn rijbewijs. Het is de klassieke leswijze: de docent onderwijst en de leerling studeert.

Maar wat als je door angst of omdat je net even anders in elkaar steekt de aanwijzingen niet begrijpt of verkeert begrijpt? Dan moet de rijinstructeur van jou leren en zijn manier van lesgeven aanpassen aan jou. Rij-flex heeft hierin ruime ervaring en je instructeur heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Je doet examen samen met je instructeur. Wij kennen je en houden er rekening met hoe jij bent. We weten dus ook wanneer je achter je vodden aan moet worden gezeten en wanneer het niet lukt. Dan zullen we het vriendelijk op een andere manier aan je uitleggen en zul je zien dat het beter lukt.

Je eigen instructeur begeleidt jou tot je het echt zelf kan.

Bij Rij-flex sta je er nooit alleen voor, ook niet als het een keer niet helemaal je dag is en het niet zo lukt zoals je het graag zou zien. Daarnaast heb je bij Rij-flex een vaste instructeur of instructrice die jou helemaal kent zodat je niet iedere keer hoeft te wennen aan een andere instructeur die het net weer even anders doet.

Voor de ouder / begeleider

Voordat er wordt begonnen met lessen vind er altijd eerst een gesprek plaats met Jennie. Tijdens dit gesprek kunt u rustig uw vragen kwijt en Jennie zal ook diverse vragen voor u hebben om een zo goed mogelijk beeld te krijgen en ook om vast eventuele Do's en Dont's te onderkennen die elke leerling kenmerken. Daarnaast word er meteen bekeken wie van de instructeurs het beste bij de leerling past.

Gedurende de rij-opleiding zal er door de instructeur regelmatig een terugkoppeling met u plaatsvinden om vorderingen te bespreken en mogelijke struikelpunten. U wordt persoonlijk betrokken in het leerproces van uw kind/cliƫnt.